Aventur dhe Arkeologjia shesh lojrash për Moorwiese(livadh i moçaleve)është një shesh lojrash pëdagogjike e mbikqyrur për fmijë ne moshen 6-16 ne veri Pankower pjes e qytetit Berlin-Buch.Si hapsir e përvojes historike, femijet me shaka mund të merren me Epokën e hershme, bronzit,Epokën e hekurit dhe mesjetën e hershme e cila ashtë e lidhur me tiparet interesante arkeologike ne Berlin-Buch.Për shkak të vendndodhjes ne Brikenwldchen(Mali i plepave)në mes të shkollës fillore"Am Sandhaus"dhe Moorlinse është vendi i lojrave dhe pjes e përvojes në Natyr të ndryshme.Jo me pak është Moorwiese një nga shtat terreneve sportive të aktivitetit Pankower me kasollet,puntori dhe një zonë të kafshëve.